11.11.2019
Postin lakon vaikutus laskujen kulkuun

Huolimatta Postin lakosta laskutus tapahtuu normaalissa aikataulussa viikon 46
aikana Netplazan toimesta: eräpäivä laskulla on 30.11.2019. Mikäli laskunne jää
tulematta, voitte käyttää edellisen laskun tilinumeroa, viitenumeroa ja summaa
maksuunne. Voitte myös halutessanne pyytää laskun pdf muodossa, p. 040 840 3286.

Pahoittelemme meistä johtumattomista syistä aiheutuvaa vaivaa.

100/100 meganen on nyt 200/200 meganen!

Pielisverkko on nostanut asiakkaiden liittymien perusnopeuden 200/200 megaan. Nopeus muuttuu kaikissa omakotitalokohteissa. Liittymän hinta ei muutu nopeuden noston myötä.

Jos nopeutesi ei nouse automaattisesti, käytä modeemi sammuksissa ja käynnistä uudelleen.

Nautinnollista vauhdin hurmaa kaikille asiakkaille ja mukavaa talven odotusta!

1.8. Pielisverkon toimisto on muuttanut!

Pielisverkko on muuttanut ja uusi osoitteemme 1.8.2019 alkaen on Koulukatu 3, 75500 Nurmes. Olemme siis nyt entisellä Nurmesjärven koululla, 2. kerroksessa.

Jos sinulla on toimistolla käyntiä, soitathan ensin p. 040 840 3286, rakennuksen alaovi on lukossa vielä toistaiseksi.

Maxivision palvelussa ongelmia

Maxivision palvelussa on ollut ongelmia tämän viikon aikana. Alla Netplazan tiedote asiasta.

Päivitetty 12.6. klo 07.40: Maxivisionin IPTV-lähetyskeskuksessa alkoi 11.6. n. klo 22.50 laaja häiriö, joka vaikutti Netplazan asiakasverkoissa kaikkien IPTV-kanavien näkyvyyteen. Häiriön aiheutti laaja sähkökatkos Espoon alueella, joka vioitti lähetyskeskuksen laitetilojen varavoimansyötön järjestelmiä. Maxivisionin mukaan kaikki palvelut saatiin palautettua takaisin normaaliksi 12.6. n. klo 02:45. Pahoittelemme häiriöstä asiakasverkoillemme aiheutunutta haittaa.

30.4.2019 Osuuskunnan varsinainen vuosikokous pidetään 31.5.2019

Osuuskunnan varsinainen vuosikokous pidetään 31.5.2019 klo 17 Nuoriso- ja matkailukeskus Hyvärilä Oy:ssa, Lomatie 12, 75500 Nurmes, Höljäkkä-salissa. Käsiteltävänä ovat sääntömääräiset asiat sekä sääntömuutokset osuuskunnan sääntöihin 5 §, 9 § ja 10 §. Katso kokousmateriaali ja sääntömuutosten tarkempi selonteko tästä linkistä.

Tervetuloa jäsenet!

17.4. Huoltotoimenpiteitä Nurmeksen verkkoon

Nurmeksen runkoyhteyteen tehdään ke-to välisenä yönä 18.4.2019 kello 00.01 alkaen huoltotyö kapasiteetin nostamiseksi. Huoltotyöstä aiheutuu arviolta 30-60 minuutin katkos. Työ vaikuttaa Nurmeksen ja Ahmovaaran alueen asiakkaisiin. Pahoittelemme katkoksen aiheuttamaa haittaa ja myöhäistä tiedottamista. Huoltotyö ei edellytä toimia asiakkailta, mutta jos yhteys ei palaudu aamuun mennessä, kannattaa kuitupäätelaitteesta käyttää virrat pois.

Huoltotoimenpiteitä Ahmovaaran keskuksella

Pielisverkko suorittaa 13.12. klo 13 huoltotöitä Ahmovaaran keskuksella. Tämä tarkoittaa sitä, että Tuopanjoen, Rantakylän, Ahmovaaran, Savikylän ja Kolin asiakkaidemme internet-yhteydet katkeavat arviolta kymmenen minuutin ajaksi. Internet-yhteyden pitäisi toimia katkon jälkeen normaalisti. Jos yhteys ei lähde toimimaan ole yhteydessä Netplazan asiakastukeen, p. 082 370 6750.

Internet-yhteyden toimintahäiriö 9.12.

Netplazan DHCP-palvelinjärjestelmässä oli toimintahäiriöitä 9.12. klo 16 -
10.12. klo 8:15 välisenä aikana. Häiriö näkyi joillekin asiakkaille siten,
että asiakkaan päätelaite ei saanut uusittua IP-osoitetta.
DHCP-palvelimessa on vikasietoinen konfiguraatio, jossa liikenteen olisi
pitänyt siirtyä automaattisesti toiselle DHCP-palvelimelle. Toimintahäiriö
ei kuitenkaan ollut palvelimen toiminnan kannalta riittävän fataali, jotta
vikasietoisuusasetukset olisivat lauenneet tai että häiriöstä olisi
lauennut verkonvalvonnan hälytyksiä. Käyttäjiltä sekä seutuverkkojen
yhteyshenkilöiltä tulleiden vikailmoitusten perusteella pystyimme
rajaamaan vian ja häiriö korjautui nyt aamulla klo 8:15.

1.11. IPTV:n kuvanlaatua heikennetty väliaikaisesti

Maxivisionin IPTV-palvelun kuvanlaatua on tilapäisesti heikennetty. Muutos on tehty Netplazan pyynnöstä IPTV-palvelun häiriöttömyyden turvaamiseksi. Normaali hyvä kuvanlaatu pyritään palauttamaan käyttöön viikon 45 lopulla tai 46 alussa. Pahoittelemme asiasta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa. Tarvittaessa lisätietoja saa Netplazan asiakastuesta, seutunetti@netplaza.fi ja puh. 08 2370 6750.

Lieksan lehdessä juttu valokuidun mahdollisuuksista!

Lieksan lehdessä on juttu valokuidun mahdollisuuksista ja siitä, mitä se parhaimmillaan voi tarjota täällä maaseudulla asuville. Etätyö lisääntyy koko ajan ja mahdollistaa siten myös sen, että ihmiset voivat asua siellä missä haluavat.

Lieksan lehti 4.10.2018

Lue juttu tästä

Digitalla tietoliikennekatko, vaikuttaa nelosen kanaviin

Digitalla päällä oleva tietoliikennekatko on pimentänyt seuraavat Nelosen kanavat. Liv, Hero ja Nelonen. Digita ilmoitti, että vikaa korjataan koko ajan.

8.5.2018 Pielisen Tietoverkko-osuuskunnan varsinainen osuuskuntakokous 15.5.2018

Pielisen tietoverkko-osuuskunnan varsinainen osuuskuntakokous pidetään 15.5.2018 klo 17.00 Nuoriso- ja matkailukeskus Hyvärilä Oy:ssä, Lomatie 12, 75500 Nurmes, Kuohatti-kabinetti. Käsiteltävänä sääntömääräiset asiat.

Esityslista

Kertomus toiminnasta 2017

Tase ja tuloslaskelma 2017

7.5.2018 Pielisverkon laskutusrytmi säännöllistyy

Pielisverkon laskutus on ollut muutaman kuukauden ajan laskutusohjelman vaihdon takia myöhässä ja siksi laskuja on tullut epäsäännöllisesti. Laskut ovat kuitenkin aiheellisia. Laskutusrytmi on saatu kutakuinkin kiinni ja laskutus näin ollen säännöllistyy. Laskutusasioista voi kysellä toimistosta p. 040 840 3286 tai netplazan asiakaspalvelusta p. 082 370 6750.

29.3.2018


Maxivision Tiedote 29.3.2018 klo. 12.45

MAXIVISION TV- PALVELUN TILA NORMALISOITUNUT

Hyvät asiakkaat,

Maxivision huoltokatkon jälkeiset ongelmat on saatu korjattua. Palvelu toimii jälleen normaalisti.

Hyvää Pääsiäistä !

Maxivision tiimi


Maxivision tiedottaa IPTV häiriöistä seuraavasti:

Viime yön huoltokatkon muutokset on saatu tehdyksi, mutta joidenkin päivitysten osalta on ilmennyt ongelmia, joiden korjaaminen jatkuu ainakin aamupäivän ajan. Tästä saattaa aiheutua katkoksia palveluihin. Uskomme, että kaikki palvelut ovat käytettävissä ja toimivat luotettavasti kun Pääsiäistä kohden mennään.

Pahoittelemme ongelmista mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Hyvää pääsiäistä!

Terveisin / Best Regards,

Kuvaus: Kuvaus: cid:3324298422_1161867


Maxivisionin aikaisemmin lähettämä tiedote päivityksistä:

Hyvät asiakkaat ja kumppanit,

Teemme ensi viikolla päivityksiä Maxivision jakelutekniikkaan, palvelimiin sekä verkkoteknologioihin. Huoltokatko alkaa to 29.3 yöllä ja ajoittuu klo. 00.0006.00 väliseen aikaan. Huoltokatkolla on vaikutusta suoriin tv- kanaviin sekä tallenteisiin ajoittain siten, että ne saattavat olla poissa toiminnasta kokonaan useamman tunnin ajan. Myös Maxivision palvelukeskus on ajoittain poissa käytöstä. Pyrimme huoltokatkolla parantamaan palveluiden luotettavuutta sekä kasvattamaan jakelukapasiteettia.

/ Best Regards

Maxivision asiakaspalveluTerveisin.

14.3.2018

Häiriöitä Maxivisionin lähetyksissä 13.3.

Maxivision lähetyksissä on ollut häiriöitä eilisestä iltapäivästä alkaen. Vianselvittelyä on tehty tiiviisti Neplazalla ja Maxivisionilla, sillä vika on palveluntarjoajan päässä. Tarkempi selonteko viasta tulee myöhemmin, kun yksityiskohdat on selvillä. Palveluntarjoajamme pahoittelee asiakkaille aiheutuvaa harmia.

16.1.2018

Maxivision tiedottaa kanavapaketin tilauksen päättymisestä

Maxivisionilta on viime yön aikana lähtenyt tiedotteita asiakkaille Perhe -kanavapaketin tilauksen päättymisestä. Tämä koskee siis vain perhe -pakettia eikä peruskanavia. Peruskanavat kuuluvat edelleen Pielisverkon tarjoamaan palveluun eikä niitä tarvitse käydä uusimassa eikä palvelua katkaista asiakkailta.

4.1.2018

Marras-joulukuun laskutus viivästyy

Pielisverkon marras-joulukuun laskutus viivästyy vielä siten, että laskut lähtevät viimeistään tammikuun loppuun mennessä. Laskutuksen viivästyminen johtuu laskutusohjelman muutoksesta. Tammi-helmikuun lasku tulee melko pian tämän laskun jälkeen helmikuun puolella.

30.11.2017

Tilaajayhteyksiä poikki kaapelikatkon vuoksi Lieksan Kelvällä sekä Ahmovaaran keskitinaseman alueella.

Pielisverkon tilaajayhteyksiä on poikki Vuonislahdentiellä tapahtuneen kaapelikatkon vuoksi. Tilaajayhteyksiä on poikki Lieksan Kelvällä sekä Ahmovaaran keskitinaseman alueella eli Kolilla, Ahmovaarassa, Tuopanjoella sekä Rantakylällä. Korjaustoimet on aloitettu. Pahoittelemme katkoksesta aiheutuvaa haittaa.

Hyvä Pohjois-Karjala! Moni pääkaupunkiseudun asukas voi vain haaveilla valokuituyhteydestä.

12.10.2017

Lähetyskatkoksia Maxivisionilla tänään

Maxivisionin lähetyskeskuksella suoritetaan tänään korjaustoimenpiteitä liittyen ajoittaiseen kuvan pätkimiseen, jonka johdosta tämän päivän aikana saattaa palvelussa esiintyä hetkellisiä katkoksia. Pahoittelemme aiheutuvaa haittaa.

11.10.2017

Häiriöitä yhteyksissä tiistai-iltana


10.10. Tiistai-ltana noin klo 21:10 - 21:30 välillä havaittin vika, jonka seurauksena runsas määrä seutuverkkokäyttäjien yhteyksiä vikaantui. Vika
vaikutti arviolta reiluun puoleen Netplazan seutuverkkojen käyttäjistä ja se kesto oli käyttäjäkohtaisesti 0-20 minuuttia.

Vika aiheutui palvelinohjelmiston päivitysongelmasta. Pahoittelemme häiriötä.

20.9.2017

Eurosport 1 kanavalla teknisiä ongelmia

Maxivision tiedottaa Eurosport 1 kanavalla olevista teknisistä ongelmista.

Ongelmien syytä selvitetään ja pyritään korjaamaan mahdollisimman pikaisesti.

18.9.2017

Palvelunestohyökkäykset aiheuttivat viikonloppuna tv-häiriöitä

Netplaza on havainnut palvelunestohyökkäyksiä heidän Helsingin palvelimia kohtaan. Pielisverkossa hyökkäykset ovat näkyneet lauantai-iltana ja sunnuntaina iltapäivällä televisiokuvan pätkimisenä sekä nopeustestin tuloksissa. Molemmat hyökkäykset ovat kestäneet 2-3 h. Tilannetta seurataan ja toimenpiteitä mietitään palveluntarjoajan ja IP-transitliikennettä tarjoavan yrityksen toimesta.

11.9.2017

Netplazalla ongelmia Pohjois-Suomen internetliikenteessä

Netplazalla on viikonlopun aikana ollut reititinongelmia, joiden vuoksi Pohjois-Suomen internetliikenne toimii vain yhden transitpalveluntarjoajan kautta. Asiakkaiden kannalta kaiken pitäisi kuitenkin toimia pääosin normaalisti. Jos ongelmia ilmenee, pyydämme ottamaan yhteyttä Netplazan asiakastukeen p. 082 370 6750.

8.5.2017

Television katselun myllerrys

Jo yli puolet suomalaisista katsoo televisiota suoratoistopalvelusta ja käyttää viikottain suoratoistopalveluja. Television katselun myllerrys on siis jo täällä. Lue lisää television katselun muuttumisesta täältä.

28.2. Karjalainen: Ammattilaiset tarvitsevat ammattilaistason yhteydet

Valokuituverkko avaa mahdollisuuden etätyöhön. Lue, miten valokuituverkko vaikuttaa esimerkiksi kuntiemme talouteen:

1.12.2016

Uusi TV-kanava TLC Maxivision Peruspalveluun!


Maailman tunnetuin nuorille naisille suunnattu tv-kanava TLC tarjoaa energistä viihdettä 1. joulukuuta alkaen. Kanava lisätään Maxivision Peruspalveluun eli kanava on saatavilla myös Pielisverkon asiakkailla.

1.11.2016

Muutoksia Maxivision Peruspalvelun tarjontaan

Maxivisionin tiedottaa Peruspalvelun tarjontaan tulevista muutoksista seuraavasti:

Haluamme muistuttaa muutoksista Maxivision Peruspalvelun tarjontaan 1.11.2016 lähtien. Selkiytämme Peruspalvelun tarjontaa siten, että se kattaa jatkossa kaikki suomalaiset vapaat tv- kanavat. Eurosport ja Discovery- kanavat siirretään Peruspalvelusta uuteen "BONUS- kanavapakettiin" ja TV7 kanava muuttuu maksulliseksi À la Carte kanavaksi. Tämän lisäksi Maxivision Peruspalveluun lisätään 1.12.2016 uusi TLC kanava.

BONUS KANAVAPAKETTI

BONUS kanavapaketti tarjotaan jatkossa kaikille Maxivision asiakkaille veloituksetta. Kanavapaketin voi aktivoida käyttöön Maxivision palvelukeskuksesta. Kirjaudu omilla Maxivision tunnuksillasi palvelukeskukseen osoitteessa www.maxivision.fi ja mene välilehdelle "Kauppa". Valitse kaupasta kanavapaketit ja listan ensimmäisenä kanavapakettina löydät ilmaisen BONUS-kanavapaketin. Lisää kanavapaketti ostoskoriin ja siirry kassalle. Jatka ostoprosessi loppuun ja kanavapaketti on tämän jälkeen aktivoitu. Aktivoinnin jälkeen palvelu on voimassa vuoden, jonka jälkeen palvelun voi käydä aktivoimassa uudestaan Maxivision palvelukeskuksesta. BONUS- kanavapaketti on jo lisätty Maxivision palvelukeskukseen ja sen voi käydä aktivoimassa käyttöön vaikka heti.

Syynä BONUS- kanavapaketin perustamiseen on halumme seurata tarkemmin Eurosport ja Discovery kanavien aktiivisten seuraajien määrää ja raportoida ohjelmayhtiölle uuden sopimuksemme mukaisesti kanavien aidot aktiiviset tilaajamäärät ja niistä syntyvät kustannukset.

TAIVAS TV7 MUUTTUU MAKSULLISEKSI LISÄPALVELUKSI
Taivas TV7 kanava muuttuu maksulliseksi Á la Carte kanavaksi. Kanavaa on aiemmin jaettu osana Maxivision Peruspalvelua kanavayhtiön osallistuttua kanavan jakelukustannuksiin. Uusitun jakelusopimuksen myötä tuotantotukea ei valitettavasti enää jatkettu. Olemme investoineet viime vuosina merkittävästi uusiin lähetyslaitteisiin ja tuotantokustannuksien kattamiseksi Taivas TV 7 kanava on jatkossa ostettavissa Maxivision Peruspalvelun lisäksi palvelukeskuksesta hintaan 5 €/kk. Kanava löytyy Maxivision Palvelukeskuksesta "Kauppa" välilehdeltä kohdasta Viihdeboksin palvelut / Á la Carte.30.6.2016

Päätelaitteiden suojaaminen ukkoselta

Joka vuosi ukkonen särkee päätelaitteita. Ukkosen tekemiltä vahingoilta kuitenkin voi ja kannattaa suojautua. Netplazan sivuilta löytyy ohjeita ukkosen varalle. Netplazan vikailmoitusnumero tai Pielisverkon numero kannattaa laittaa vaikka puhelimen muistiin vikatilanteen varalta.

http://www.netplaza.fi/ohjeet/laitteiden-ukkos-ja-ylijannitesuojaus/2.5.2016 MÖKKI-liittymä osa-aikaiseen käyttöön

MÖKKI-liittymä on palvelu, joka on tarkoitettu osa-aikaiseen käyttöön. MÖKKI-liittymiä voidaan myydä vain kiinteistöihin, jotka ovat kiinteistörekisterissä merkitty vapaa-ajanasunnoiksi. Palvelukuvaus ja käyttöohje avautuvat ao. linkeistä.

Palvelukuvaus

Käyttöohje


Tiedote tallennuspalvelujen muuttumisesta

Uusi verkkotallennuslaki tuli voimaan 1.7.2015 ja aiheuttaa muutoksia palvelutarjonnassa ja niiden hinnoittelussa.

Tiedote tallennuspalvelujen muuttumisesta


Valokuituliittymän hankinnan ja käyttöönoton toimintamalli 2.7.2015

Tietoa valokuituliittymän hankinnasta ja käyttöönotosta saat ao. linkistä.

Toimintamalli

Jäsenhakemus

Palvelusopimus

Palvelusopimus yrityksille

Service Agreement

Five steps to get Internet access from Pielisverkko


Mobiili / valokuitu -vertailu

Pielisen tietoverkko-osuuskunnan hallituksen puheenjohtaja Jyrki Nevalainen vastasi sanomalehti Karjalaisen mielipidepalstalla 8.3.2015 kysymykseen tarvitaanko valokuitua ja Pielisverkkoa. Vastauksessa viitattiin Nevalaisen kirjoitukseen Mobiili vs. Kuitu tällä sivustolla. Kirjoitus löytyy tästä linkistä.


Palvelutiedote

Paljon toivottu muutos Pielisverkon TV-palvelusopimukseen

Maxivision yhtenäistää seutuverkkojen TV-palvelupaketin ja Maxivision Peruspalvelu-paketin 2.3. lähtien. Tämä tarkoittaa, että jatkossa Pielisverkon palvelusopimuksella "100/100Mbps + IPTV" saa mm. paljon kaivatut Eurosport ja Discovery kanavat.


Runkoverkkojen rakentaminen päätöksessä, tilaajaverkkojen rakentaminen jatkuu

Tuetut runkoverkot on rakennettu valmiiksi ja tilaajaverkon rakentaminen jatkuu vuoden loppuun saakka. Rakentamisjärjestyksemme määrää puhtaasti logistiikka, pyrimme tekemään alueen kerrallaan valmiiksi mahdollisimman vähillä kalustonsiirroilla.

Tilaajaverkon maanrakennus jatkuu tänä vuonna niin pitkään kuin säät sallivat, tilaajapäätteiden kytkemisiä jatketaan myös talven aikana. Kaikki tilatut liittymät on varauduttu rakentamaan käyttövalmiiksi ensi vuoden aikana.

Kuituverkkomme rakentaminen ei pääty tämänhetkiseen liittymätilanteeseen - runkoverkkomme on rakennettu mahdollistamaan uudet tilaajat pitkälle tulevaisuuteen.

Verkkoa rakennetaan sinne, missä on kysyntää.


Sinä päätät, rakennetaanko valokuituverkkoa kotikulmillesi! Liity jäseneksi, se riittää nyt.

Tiedon ja viihteen valtatie, NYT!

Sinulle, joka arvostat vapaa-aikaasi ja työtäsi. Valokuituliittymä tietoliikenneyhteytenä on tätä päivää. Kotisi ulkoseinään tuodaan ikioma liittymä, jolla saavutat kaikki tarvitsemasi palvelut niin tietojen kuin viihteenkin maailmassa. Valokuitu ei ruuhkaudu ja voit käyttää palveluita juuri silloin, kun sinulle sopii.

Liittyessäsi Pielisen tietoverkko-osuuskunnan jäseneksi varmistat tämän päivän ja tulevaisuuden palvelut. Jäsenet omistavat valokuituverkon, minkä tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa vaan luoda mahdollisuudet hyvin toimivaan, luotettavaan ja taloudellisesti edulliseen tietoverkkoon.

Liity jäseneksi nyt: tulosta, täytä ja postita jäsenhakemus
Jäsenhakemuksen voit myös skannata ja lähettää toimisto@pielisverkko.fi

Haluatko varmistaa valokuituliittymien rakentamisen asuinalueellasi? Puhu hyvää selän takana ja edessä. Keskustele asuinalueellasi naapureiden kanssa. Pitäkää huoli, ettei kaivinkone mene ohitsenne huomaamatta.

pielisverkko_logo_varillinen_jpg.jpg

nettikammenella.jpg